Разбий технологията 

И на вас ли Ви писна да слушате "ние притежаваме най-модерния лазер" или "новия свръх лазер", или Ви се предлага лазерна процедура с гръмко звучащо патентовано наименование със съмнителен ефект ...ТОЧКА!

Време е специално за Вас да навлезем в същината на технологията, да я "разголим", и дадем отговора "е ли това нещо новаторско...или просто поредната димка с гръмко име".

Само попитайте за конкретни лазерни апарати или терапии и до дни ще имате нашия експертен анализ

 

 


⇓ Въпрос от Ели Николова:

23.08.2017

Здравейте, преди няколко дена в публичното пространство на Фейсбук се появи пост със снимки (прилагам снимка) на изгорено момиче след лазерна процедура, моля да коментирате какви са причините и защо се е стигнало до там?

 

⇒ Отговор: гл. ас. PhD Огнян Съботинов, лазерен инж.-физик ИФТТ-БАН

Здравейте! Благодаря Ви за зададения въпрос.

И аз станах свидетел на публичния пост във ФБ, който буквално за часове "превъртя нета". Мнението ми категорично съвпада с това на лекари, ерудити в областта на естетиката. Те единодушно коментират, че проблемът с изгорената дама идва от прилагане на лазерна епилация при наличие на значителен тен. Повечето постващи по темата директно нападат некомпетентността на служителите на въпросния салон, чието име няма да спомена. Аз считам, че вината не е само в козметичния център, но и в това, как въпросните лазерни апарати биват представяни при продажбата им! С този случай ставаме свидетели, как манипулативния маркетинг от фирми производители, фирми дистрибутори и множество центрове, предлагащи епилация и твърдящи, че апаратите им могат да се ползват успешно дори и през лятото, без реакция от слънцето, този път даде своята "жертва". Време е на всички да стане ясно, че лазерната епилация (както и фотоепилацията) не обича слънцето, защото слънцето и солариумите потъмняват кожата и изсветляват космите, а лазерът обича светлата кожа и тъмните косми! Време е да стане ясно, че епилацията след слънце и с най-модерните лазери, дори и да не предизвика вредна реакция по кожата, не носи желания ефект! Трябва да спрем да вярваме на всичко написано или чуто по рекламите и да се замислим дали това залъгване не е само с цел да се вземат нашите пари!

Искрено се надявам пострадалата дама да се размине без трайни последици, а тези, които не искат да се озоват в нейното положение и за всички, които се занимават професионално с лазерни процедури очаквайте подробни статии в нашия Експертен портал на теми свързани с безопасността на лазерните терапии.

Вашият лазерен експерт!

 


⇓ Въпрос от Тиана Пресолска собственик и управител на елитния център за красота "Dupissima:

11.07.2017

Какъв е лазерния апарата използван от доктора на Ким Кардашиян - Dr. Simon Ourian за заличаване на белези и стрии от линка в Instagram: вижте линка?

Благодаря предварително,

Тиана

⇒ Отговор: гл. ас. PhD Огнян Съботинов, лазерен инж.-физик ИФТТ-БАН

Здравейте Тиана,

Използвания апарат от Dr. Simon Ourian "coolaser" в подадения линк е фракционен CO2 лазер. В някой от видеата се вижда, че лазера се прилага в аблативен режим: вижте линка, а в други случай в коагулативен режим с намалена мощност и отдалеченост на фокуса: вижте линка.

По вторични технически белези правим заключение, че апарата дори не е произведен от реномирана лазерна фирма: вижте линкаПодобен апарат не е проблем да бъде ползван и в София.

За допълнителни въпроси ще ви отговоря с удоволствие,

Поздрави,

Д-р (PhD) Огнян Съботинов лазерен инженер-физик

 


⇓ Въпрос от Мила Добрева:

08.02.2017

Интересувам се къде в София апарата за махане на татуировки е наистина ефективен? Благодаря за отговора!

⇒ Отговор: гл. ас. PhD Огнян Съботинов, лазерен инж.-физик ИФТТ-БАН

Здравейте! Благодаря за вашия въпрос!

Отговор на вашия въпрос може да намерите в статията: "Експертно за лазерите в отстраняването на пигментации и татуировки"

Вижте също статията: "Лазерни системи типа платформа - много приложения, слаба ефективност на терапиите"


Назад към експертния портал >>>

e-max.it: your social media marketing partner

Сравнение на лазерни технологии

Специално за Вас ще анализираме съществуващите технологии.

Речник на лазерната терминология в медицината

Кратък речник с обяснение на разбираем език на използваната лазерна терминология. 

Разбий технологията

Наши отговори за конкретни лазерни апарати или терапии на база експертноста ни.

Безплатен лазерен консултант за вашия естетичен бизнес

Помощ в избора на най-подходящия лазер.